U Gornjem Milanovcu večeras je održan peti protest „#1od5miliona“, a oko hiljadu građana šetalo je centralnim ulicama zahtevajući ostavke lokalnih funkcionera i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Okupljenima se obratio glumac i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, koji je ocenio da „Vučić neće otići do proleća“, ali da građani treba da budu strpljivi i da ga „teraju i dve godine, strpljivo i polako“.

“Pitaju me – ko umesto njega, ali mi se ne borimo da dođe Sergej Trifunović, Bil Klinton ili neko treći. Mi se borimo da napravimo sistem u kome će svako moći da bude predsednik, a da stručni ljudi vode sistem da funkcioniše savršeno”, rekao je Trifunović i dodao da je poražavajući podatak da 45 odsto Srbije uopšte ne glasa, te da bi trebalo da se uvede obaveza birača da izađu na izbore.

Građanima se obratio i milanovački pisac Đorđe Miketić, nakon čega su se demonstranti uputili u protestnu šetnju, te uz pištaljke i parole poručili naprednjačkom režimu da je vreme da mu vide leđa.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.