Drugi dan “Slobodne zone”, proglašene nakon protesta #1od5miliona u subotu 4. maja u Pionirskom parku, protekao je mirno.

Građani su periodično dolazili da obiđu ljude koji dežuraju u zoni donosivši im sokove i kolače.

Danas je priređena izložba “Vučićevih laži”, a u večernjim satima emitovan je “Dnevnik slobodne Srbije”, tradicionalno kao i na prethodnim protestima.

Dnevnik je vodio novinar Smilian Banjac, a otpočeo ga je podsetivši građane na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da će Kosovo dobiti nezavisnost, ali ne njegovom krivicom.

“Izgubićemo Kosovo i Metohiju pošto niko ne prihvata plan koji nismo ni čuli, a nije ga predstavio čovek koji kaže da ga ima, pošto nema podršku onih kojima plan nije predstavljen.”, rekao je on i dodao, kao komentar redakcije Dnevnika, da je plan predsednika Vučića u pravom smislu te reči “neviđen plan”.

Gost “Dnevnika slobodne Srbije” danas je bio bivši predsednik i sudija posebnog odeljenja za organizovani kriminal Vladimir Vučelić koji ie poželeo srećnu slavu svim vernicima, ali rekao i da želi svima da sledeću slavu naredne godine proslave uz novu vlast.

On je rekao da je još u Dušanovom zakoniku stajalo da sudije moraju da sude po zakonu, a ne po volji vladara.

“Mnogi su došli po principu nepotizma, a nestručni su, to je ono što trebamo da menjamo. Ovaj slobodan park je ovde da bih slobodno govorio!”, rekao je Vučelić.

Po završetku Dnevnika okupljeni građani su ostali da pruže podršku svojim prijateljima koji će večeras dežurati, a svim ostalim građanima upućujemo poziv da i sutra posete “Slobodnu zonu” kako bi ispratili sva dešavanja i aktivnosti.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.