Na konferenciji za medije ispred Opštine Majdanpek obratili su se organizatori protesta #1od5miliona u tom gradu D. P. i Aleksandar Gavrić.

Kao predstavnici mladih u tom gradu oni su ukazali na probleme sa kojima se suočavaju ali i pozvali svoje sugrađane na prvi protest #1od5miliona u Majdanpeku nakon godinu dana.

Polić je čestitala praznike svojim sugrađanima ali ukazala na to da ona ne vidi preterane razloge za slavlje zato što je život u Majdanpeku “depresivan, toksičan i apatičan”.

“U Majdanpeku se dešavaju strašne stvari koje su postale javna tajna, a koji se odnose na pranje novca, zloupotrebu položaja… Iako protesta dugo nije bilo ne znači da nismo pratili šta se dešava i ne znači da ćemo nastaviti da ćutimo!”, rekla je ona.

Gavrić je uputio pitanja direktno zamenici predsednika opštine Majdanpek Elviri – Dudi Jovanović koju je ocenio kao kopiju Beogradskog Gorana Vesića ali još pokvareniju.

Aleksandar Gavrić

On je Elviri Jovanović uputio pitanja koja se odnose na otimanje stanova od strane kompanije “ZinJin” koja je kupila Rudnik, a sada traži otkup stanova od ljudi koji su svojevremeno te stanove (kao i grad) izgradili odvajajući svoje plate u rudniku.

Druga pitanja bila su vezana za zatvaranje fabrike, bazen koji u vreme toplotnog udara nije radio, grajanja koje za vreme zime nije radilo, pranja novca u srednjoj školi…

“Ne znam da li znate da je opijanje maloletnika u vašoj diskoteci krivično delo. Ako se nevaram naručili ste pesmu “Ne može nam niko ništa”, e pa 1 od 5 miliona može svašta”, rekao je Gavrić.

Oni su zajedno svoje sugrađane pozvali na sutrašnji protest #1od5miliona u 19 časova ispred zgrade Suda u tom gradu.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.