Studenti iz organizacije #1od5miliona sahranili su danas kod Narodne skupštine budžet republike Srbije za 2020. godinu. Optuženi za ubistvo budžeta je plagijator i ministar finansija Siniša Mali.


Udruženje #1od5miliona sa tugom u srcu i bolom u duši obaveštava građane da je dana 12.12.2019. sahranjen budžet republike Srbije za 2020. godinu.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Povorka je krenula od Terazijska česme, do Narodne skupštine, gde je budžet sahranjen. Sahrani su prisustvovali novinari i studenti iz udruženja #1od5miliona, koji su ga i sahranili.

Za ubistvo budžeta optužen je ministar finansija, Siniša Mali, kome se na dušu stavljaju i drugi zločini poput rušenja u Hercegovačkoj, plagiranje doktorata, nelegalno posedovanje 24 stana, poklanjanje državnog zemljišta roditeljima i rodjacima kao i mnoge druge afere vezane za pranje novca.

Pomen budžetu je održao student i jedan od organizatora protesta #1od5miliona, Srđan Marković. “Kada lopov piše budžet, kada lopovi u vlasti upravljaju tim budžetom, kada oni svoje ruke guraju u naše džepove, to je dokaz da tog budžeta nema, nego ima njihovog ličnog budžeta i da je Siniša Mali ubica ne samo državnog budžeta, nego i ubica naših privatnih, kućnih i poslovnih budžeta” rekao je Srđan.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Pošto javni tužilac, Zagorka Dolovac kao i celo pravosudje ne rade svoj posao na moralan način već isključivo kako im Aleksandar Vučić naredi, ministru Malom će suditi građani, koji se već 53 subota okupljaju u Beogradu, pa su tako pozvani i u subotu 14.12. u 18h ispred Platoa kod Filozofskog fakulteta da svojim prisustvom pokažu Siniši Malom da mu se dan suđenja bliži.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.