Inicijativa za Aleksandra odrala je danas u 10 i 30 časova konferenciju za medije na kojoj je zatraženo od premijerke Ane Brnabić razrešenje više ministara.


Inicijativa za Aleksandra nastala je prilikom sakupljanja potpisa za peticiju kojom se tražilo oslobađanje uzbunjivača Aleksandra Obradović iz pritvora nakon što je ukazao na ilegalnosti u “Krušiku”.

Danas su predstavnici te inicijative ispred Udruženja za zaštitiu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović, profesorka Biljana Stojković, aktivistkinja Aleksandra Puškić i Srđan Milivojević najavili još jednu peticiju kojom će se tražiti ostavke ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ministra finansija Siniše Malog, Milana Krkobabića i Zorana Babića.

Manojlović je rekao da je predsednik Republike prekršio nezavisnost pravosuđa time što je snimke sa naplatne rampe u Doljevcima učinio nedostupnim za organe sudstva.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Profesorka Stojković je izjavila sa se kao profesor oseća obaveznim da zahteva smenu Malog nakon što je Univerzitet u Beogradu proglasio njegov doktorat za plagijat.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Milivojević je podsetio na afere Krušik i Ivanjica i dodao “da bi u svakoj demokratskoj državi zbog ovoga pala Vlada”.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Aktivistkinja Aleksandra Puškić je istakla da je obaveza svih penzionera da ustanu i traže smenu Krkobabića uz obrazloženje da je čak i Agencija za borbu protiv korupcije to predložila.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Nakon obraćanja javnosti aktivisti su predali zahtev predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić i naglasili da ne očekuju da ona deluje po tom zahtevu te najavili akciju prikupljanja potpisa kojom će se zahtevati to isto i iskazati neslaganje građana sa trenutnim sastavom Vlade RS.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.