Velika studentska šetnja pod sloganom #1od5miliona biće održana u subotu 6. aprila sa početkom u 16 časova, a okupljanje studenata i građana planirano je kod Studentskog grada na Novom Beogradu.

Šetnji će prethoditi kraći di džej nastup muzičara i autora velikog protestnog hita “Barbara – the singing bot”, Sevdahbaby, a prisutnima će se obratiti profesor Oliver Tošković.

Da ne bude više lažnih diploma, budi i ti #1od5miliona!

Da ne bude više lažnih diploma, budi i ti #1od5miliona!#počeloJe#StudentskiMarš#studentiNeĆute

Posted by 1od5miliona – oficijelna stranica on Wednesday, April 3, 2019

Mladi ne smeju biti teret ovoj državi, u kojoj za njih nema posla bez partijske knjižice.

U kojoj se diploma stiče novcem, a ne trudom i radom. Studenti, koji još uvek nisu ni advokati, ni lekari, ni profesori, ni inženjeri, ni novinari, ni naučnici, oni su generatori promena, iskra koja može i mora promeniti društvo na bolje.

Studenti pozivaju sve svoje kolege i sugrađane da im se pridruže i podrže #StudentskiMarš kojom mladi žele da pokažu svoje duboko neslaganje sa diktatorskim režimom predsednika Aleksandra Vučića, koji hrani i brani plagirane diplome Nebojše Stefanovića, Siniše Malog, Jorgovanka Tabaković, ali i sramne izjave ministra prosvete Mladena Šarčevića o profesorima.

Mladi ne smeju više biti oni koji nakon sticanja diplome čekaju vizu za inostranstvo, već jedina budućnost Srbije.

Da bi stali u odbranu naše budućnosti i naše zemlje, pridružite se studentima u “Studentskom maršu” i šetajte za svoju budućnost i za budućnost vaše dece i unuka.

Protestna šetnja će krenuti od Studentske ulice do ulice Pariskih komuna odakle će se preko bulevara Mihajla Pupina uputiti ka Brankovom mostu, i dalje nastaviti Brankovom ulicom, Zelenim vencom, Prizrenskom ulicom onda ići preko Terazija, ulicom kralja Milana, kralja Miloša i pridružiti se ostalim protestantima kod Vlade.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.