Večeras je na Gradskom trgu u Valjevu održan novi protest podrške uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću a ispred udruženja #1od5miliona obratio se student Moma Kovačević.


Okupljenim građanima večeras su se obratili ispred Udruženja #1od5miliona student Moma Kovačević. Nikola Jovanović, Gordana Marinković Savović iaktivista „Ne davimo Beograd” Dobrica Veselinović.

Foto: Udruženje #1od5miliona

U svom obraćanju, Jovanović se osvrnuo na hrabrost uzbunjivača Aleksandra Obradovića.

„Naša je obaveza da pronađemo još takvih ljudi, da ih čuvamo i pretvorimo u modele i uzore i da na njima gradimo jedinu novu Srbiju”, istakao je Jovanović.

Potom je se obratila Marinković Savović koja je rekla da oni koji misle kako je Obradoviću mesto u kućnom pritvoru isto tako osporavaju odluku Odbora za profesionalnu etiku Beogradskog univerziteta koji je proglasio doktorat ministra Siniše Malog za plagijat.

Veselinović je govorio o lokalnom organizovanju i borbama koje vode za svoj grad naglasivši da razume Valjevce jer zna da osim što je Beograd glavni grad, on i usisava sve što se proizvede van njega.

U ime studenata #1od5miliona okupljenim Valjevcima obratio se Moma Kovačević.

Foto: Udruženje #1od5miliona

„Čin heroja Aleksandra Obradovića je pokrenuo lavinu i taj čin će srušiti ovu kulu od karata koja nam svima stoji nad životima i koja vrši represiju na nas”, rekao je Kovačević uz podsećanje da je Obradović zbog svog čina dobio i nagradu „Heroj Novog optimizma”.

U nastavku svog govora, Kovačević je rekao kako je ovo grad heroja, grad heroja Stevana Filipovića i grad heroja Aleksandra Obradovića, i poručio da studenti i ostali hrabri građani neće dati Valjevo i porodicu Obradović.

Novi skup podrške Obradoviću zakazan je za naredni petak na Gradskom trgu u 18.00 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.