Građanski protesti #1od5miliona u Novom Sadu nastaviće se u petak 17. maja na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 19 časova.

Na šesnaestom novosadskom protestu govoriće gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik beogradske opštine “Stari grad” Marko Bastać.

Posle skupa na Pozorišnom trgu, okupljeni građani će krenuti u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama koja će se završiti ispred Studija M, u ulici Ignjata Pavlasa.

Budući da se ove nedelje navršava četiri meseca od početka građanskih protesta u Novom Sadu, na protestnom skupu ovog petka biće dat i osvrt na dosadašnji tok i domete protesta.

Moderator skupa na Pozorišnom trgu biće student Aleksa Šorak koji će u ime #1od5miliona odgovoriti na pitanja koja su postavili i inicirali učesnici prošlog protestnog skupa, dok će studentkinja Akademije umetnosti Tea Vukadin odjaviti skup kao što je činila i na većini dosadašnjih okupljanja.

Na skup su pozvani svi građani Novog Sada, kao i političke i sve druge organizacije koje podržavaju ideju protesta #1od5miliona i koji su spremni da se #SviKaoJedan bore za slobodno, demokratsko i pravedno društvo.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.