Studentski klub Pravnog fakulteta organizovao je večeras protest ispred Ambasade Crne Gore u Knez Mihajlovoj ulici kao podršku protestima u Crnoj Gori kroz koji građani iskazuju protiv odluke usvajanja zakona kojem se protivi SPC i hapšenja opozicionog političara Demokratskog fronta.


Organizator protesta ispred Ambasade student pravnog fakulteta Nemanja Vučković izneo je tri zahteva u ime okupljenih koji glase:

Foto: Nemanja Ristić
  1. Da se crnogorski ambasadori izbace iz Srpskih diplomatskih predstavništva koje koriste u većini država u kojima su prisutni.
  2. Da se ambasador Crne Gore proglasi nepoželjnom osobom i da se odnosi dveju zemalja svedu na konzularni nivo.
  3. Da Srbija inicira sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o samom položaju srpskog naroda.

Na protestu se nalaze transparenti: “Stići će vas pravda preko noći. Кletva svetog Vasilija će vam doći“, “Zemaljska su kratka carstva, a nebeska traju doveka”,  “Milo Vučiću”, “Zašto ćutiš Srbijo”, “Vučić-Milo braća blizanci”.

Okupljeni su uzvikivali razne parole među kojima su i „Crna Gora i Srbija, to je jedna familija“, „Nije ovo Montenegro, već junačko srpsko leglo“, “Vučiću pederu”, “Milo šiptare”, “Milove ustaše napolje iz Srbije” i slično.

Organizatori skupa su pozvali srpske institucije da “pomognu srpskom narodu u Crnoj Gori”.

Učesnici skupa su pred početak šetnje do Hrama Svetog Save vatrometom pokušali da zapale zastavu Crne Gore koja se vijori sa zgrade ambasade.

Foto: Nemanja Ristić

Među okupljenima je bilo i navijača “južne tribine” koji su potpisali jedan od transparenata.

Protestna kolona se uputila ka Hramu Svetog Save na Vračaru, a prošla je i pored zgrade Predsedništva, a duž cele šetnje, demonstranti su sami regulisali saobraćaj.

Tokom šetnje do Hrama Svetog Save, zabeležen je i pokušaj incidenta ispred Prajd centra u ulici Kralja Milana koji je sprečen blagovremenom reakcijom organizatora protesta dok je ulaz u samu ambasadu Crne Gore zasut jajima.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.