Grupa studenata Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu okupljenih oko ideje podržavanja građanskih protesta #1od5miliona smatra da je krajnje vreme da se studenti pridruže svojim profesorima, da se ostali profesori pridruže svojim kolegama, te da se svi zajedno borimo za normalan i dostojanstven život u uređenoj i pravnoj državi.

Mi želimo da živimo u državi u kojoj se možemo zaposliti zahvaljujući svojoj diplomi, a ne partijskoj knjižici. Želimo da živimo u državi u kojoj se ista ta diploma ne kupuje. Želimo da živimo u državi u kojoj univerzitet sa studentima radi na unapređenju kvaliteta nastave i uslova rada. Želimo da živimo u državi u kojoj fakulteti ne uručuju zahvalnice korumpiranim političarima kupljenih diploma. Želimo da živimo u državi u kojoj su na prvom mestu akademska i moralna čestitost, međusobno poštovanje i tolerancija, uvažavanje raznorodnosti i slobode mišljenja, kao i poštenog rada svakog pojedinca, bez obzira na to da li je on student, službenik, profesor, vozač, inženjer, čistač ili penzioner.

Pozivamo sve svoje kolege da postanu deo talasa građanskih promena. Pozivamo sve svoje profesore da se priključe svojim studentima i time pruže podršku građanima Srbije.

grupa studenata Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu 26. februara 2019.


Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.