18:00 Građani su se okupili na Platounispred Filozofskog fakulteta, ulice blokiraju građani zajedno sa studentima organizatorima protesta.

18:15 Okupljenim se obratio Savo Manojlović predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti zajedno sa studentom iz Udruženja #1od5milioma Miodragom Simovićem. Simović je pozdravio građane i najavio Manojlovića.

Manojlović je citirao majku Aleksandra Obradovića: “Najteže mi je bilo kada sam gledala svoje dete kroz zatvorske rešetke”. “Znam da svako od vas zna šta su roditeljske brige, a to znaju i ovi studenti.

Svakome od njih roditelji brinu. Znam da je sistem u kome se stvaraju roditeljske suze i bore bolestan sistem i obećavam da ćemo promeniti taj sistem.”. rekao je on.

Manojlović je kazao da se niko neće svetiti ali da će odgovorni morati da plate za sve roditeljske suze.

“Čoveku koji je u Srbiji probudio nadu, Srbija duguje slobodu!” rekao je on.

On je dodao da su peticiju za Aleksandra Obradovića sakupljali i studenti koji su zajedno sa građanima odneli i pobedu u Rektoratu.

“Aleksandru Puškić sam upoznao zahvaljujući peticiju. Bez obzira na njenu operaciju u njenim grudima kuca ogromno srce”, rekao je Manojlović.

Dalje navodi da će 30 hiljada potpisa predati u ponedeljak Zagorki Dolovac. “30 hiljada ljudi traži pravdu za suze majke Aleksandra Obradovića! Ovo je Srbija solidarnosti, Srbija pravde i slobode!”, rekao je on.

Manojlović kaže da razume želju međunarodnih predstavnika da opozicija izađe na izbore ali je naglasio da građani neće trpeti ono što ni EU predstavnici ne trpe u svojoj kući.

On je citirao i francuskog Zolu: “Ovo je prava istina predsedniče i ništa je neće zaustaviti!”

Simović re naglasio da je Srbija pod okupacijom i da se građani bore da je oslobode. “Jedan lopovluk u Vladi je otkriven.

Jedan kriminalac u Vladi je otkriven ali samo jedan od!” rekao je on. On je postavio pitanje kako građani posle toga mogu da znaju da li su i ostali ministri lopovi?!

“I dalje ne znamo ko je davio Srđana Markovića”, naglasio je on.

Simović dodaje da je dužnost građana da se bore za svoju slobodu i rekao da to i radi i Aleksandar Obradović.

“Moramo se boriti za slobodu svakog čoveka. Dokle god i jedan čovek nije slobodan, niko nije slobodan!” naglasio je on.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.