Pančevo je večeras ponovo hrabro šetalno na protestu #1od5miliona, a okupljeni su svoje sugrađane koji nisu bili na ulicama podsetili da je borba protiv ove vlasti ujedno i borba za slobodu.

Okupljene građane su pozdravili glumac Branislav Lečić, doktorand FPN-a Jelena Vujanović i inženjer Ivan Kolarik.

Lečić je pozdravio okupljene građane i ohrabrio ih da je kraj blizu.

“Ova vlast je posledica jednog velikog očaja koji traje skoro trideset godina, nama je najgori naš unutrašnji okupator”, istakao je on.

Vujanović je istakla da su mladi Srbije spremni da na sebi iznesu izgradnju nove Srbije posle rasula koji će nam ostati posle pada predsednika Aleksandra Vučića.

Kolarik se prisetio da je kao dete video u Narodnom muzeju u Pančevu sliku Paje Jovanovića „Seoba Srba”, ali da je pod naprednjačkom vlašću oko 600.000 ljudi otišlo iz zemlje. On je istakao kako su naprednjaci proterali više Srba iz svoje domovine nego svojevremeno Turci.

Kolona u kojoj je bilo više od dve hiljade Pančevaca prošetala je glavnim gradskim ulicama i završila na platou ispred zgrade Gradske uprave.

Skup je završen tako što je nekoliko učesnika protesta na ovaj objekat nalepilo papire sa nadimcima koje je gradskim  čelnicima i poverenicima SNS-a dao na prošlonedeljnom protestu novinar Nenad Zivkovic.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.