Zbog velikih rizika po zdravlje građana, Građanski otpor, obavestio je da se subotnja protestna šetnja “Bojkot2020” neće održati u subotu 14. marta odakle već godinu i po dana, bez prekida, kreću protesti protiv aktuelnog režima.


Građanski otpor je danas saopštio da je njihova odgovornost prema svim građanima Srbije i osudio “šarlatansko” ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se šalio na temu koronavirusa.

“U zemlji u kojoj se najteži pacijenti leče SMS porukama, iz koje odlazak zdravstvenih radinka poprima razmere egzodusa, u kojoj se političari ismevaju ozbiljnosti situacije, doneli smo jedinu razumnu odluku – da obustavimo”, navodi se u saopštenju Građanskog otpora.

Oni su apelovali na sve građane da ne učestvuju u javnim okupljanjima dok svi rizici po zdravlje građana ne budu otklonjeni.

“Kada budu otklonjeni svi rizici po zdravlje građana, obnovićemo protestna okupljanja protiv režima Aleksandra Vučića i o tome blagovremeno obavestiti javnost.”, zaključuje se u saopštenju Građanskog otpora.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.