Protest #1od5miliona u Beogradu trideset i deveti put održaće se 31. avgusta u 19 časova, okupljanje će biti kod Terazijske česme, a građanima će se obratiti direktor Biroa za društvena istraživanja (Birodi) Zoran Gavrilović.

Protest će se kretati od Terazijske česme, preko Trga Nikole Pašića, pored REM-a, zatim Svetogorskom ulicom, Takovskom do zgrade Radio Televizije Srbije, a potom će se kolona protesta spustiti niz ulicu Kneza Miloša, a protest će se završiti kod Predsedništva.

Zoran Gavrilović prezentovaće istraživanje “Pregled zaključaka, preporuka i rezultata monitoringa izveštavanja medija u izbornim procesima od 2012. godine.”

Građani će imati priliku da vide grafikone koji govore koliko su se pojedini politički akteri pojavljivali u medijima za vreme izbornog procesa.

Javni servis koji treba da bude oglašivač svih građana i svih različitih mišljenja u društvu od 2012. godine ne radi svoj posao.

Radio Televizija Srbije postala je partijsko glasilo Srpske Napredne Stranke, i već sedam godina vrši nasilje nad istinom, a javnost Srbije obmanjuje i uskraćuje osnovne informacije koje su krucijalne za stvaranje realne slike o društvu u kome živimo.

Aleksandar Vučić je akter svih političkih emisija, dnevnika, informativnih programa, televizija sa nacionalnom frekvencijom, a REM kao nezavisno telo ne radi svoj posao, izbegava odgovornost, i partijski postavljeni članovi ne ispunjavaju obaveze ovog tela.

Narod jedne države ima Ustavom zagarantovano pravo na slobodno mišljenje, iskazivanje tog mišljenja, ali i pravo da zna sve potrebne informacije od javnog interesa koje direktno utiču na život pojedinca.

Javni servis je od građana dobio poverenje da mu tu klauzulu ispuni, ali već sedam godina imamo nepostojuću atmosferu objektivnog, istinitog i nezavisnog informisanja svih građana Srbije koje ova vlast obmanjuje i uskraćuje im pravo da znaju sve.

Građani će opet zgradu Predsedništva simbolično gađati rolnama toalet papira, kao simbola upotrebne vrednosti svega što ova vlast proizvodi.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.