37. protest #1od5miliona u Beogradu biće održan 17. avgusta sa početkom u 19 časova kod Terazijske česme.

Protest #1od5miliona ove subote šeta protiv nasilja i prebijanja neistomišljenika vlasti, rodne diskriminacije, ali i zloupotrebe i ponižavanja vojske od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na početku protesta obratiće se jedan od organizatora protesta #1od5miliona Srđan Marković koji je prošle subote prebijen od strane obezbeđenja predsednika upotrebom prekomerne sile zbog čega je iste večeri završio u Urgentnom centru.

Protestna šetnja kretaće se od Terazijske česme ka zgradi Predsedništva ulicom kralja Milana do Resavske ulice, bulevarom Kralja Aleksandra, potom Takovskom ulicom do zgrade Radio Televizije Srbije (RTS).

RTS ćemo podsetiti da je javni servis koji plaćaju svi građani Srbije i da je kao takav dužan da obavesti o prebijanju mladih i reagovanju vojske van ovlašćenja i ingerencija.

Takođe ćemo ga podsetiti da nastavlja sa režimskom propagandom, puštajući samo jednu stranu da o istom događaju govori, a da pritom ne izveštava objektivno o tome šta se tamo desilo.

Jasno ćemo poručiti RTS-u da je partijsko glasilo, i da mu ni prebijen student od strane vojske koja neovlašćeno reaguje nisu dovoljni da počne da radi svoj posao, a to je istinito izveštavanje u interesu građana Srbije.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.