Lokalni mediji iz Kikinde, podgrevajući režimsku podelu na podobne i nepodobne građane, patriote i izdajnike, stvorili su atmosferu agresije prema ljudima koji šetnjama #1od5miliona protestuju protiv nasilja.

Propagandom i lažnim i neobjektivnim izveštavanjem režimski mediji su doveli do toga da se na mirnim protestima koji se održavaju širom Srbije dese incidenti od strane pojedinaca koji nisu učestvovali u protestnoj šetnji.

Građane koji su prolazili pored stambene zgrade u miru, pojedinci su sa prozora gađali jajima i uzvikivali uvredljive reči.

Jedan od gostiju protestne šetnje bio je i sportski novinar, Milojko Pantić koga su, u prolazu, sa zgrade polili kofom hladne vode i uvredili pogrdnim imenima.

Organizatori protesta pozivaju medije da rade svoj posao na objektivan i nepristrasan način i budu svesni toga da njihove reči mogu dovesti do strašnih posledica.

Medijska propaganda koja se, pod okriljem vlasti, vrši protiv građana koji se bore za osnovna ljudska prava, dovodi do nasilnog ponašanja i buđenja besa u ljudima.

Jedan od zahteva protesta jeste sloboda medija, koja je neophodna da se ovakvi incidenti više ne dešavaju.

Podsećamo da je huškaška prljava propaganda režimskih medija prethodila ubistvu Olivera Ivanovića i pokušaju ubistva Borka Stefanovića.

Vlast i njeni mediji su direktno odgovorni za večerašnji incident u Kikindi.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.