Drugi po redu građanski protest #1od5miliona u Sokobanji održan je večeras pod sloganom ”Ponovo palimo baklju slobode”. Više stotina građana i građanki ponovo se okupilo ispred zgrade Zavičajnog muzeja. Njima se obratila njihova sugrađanka, glumica Jasmina Radovanović. Ona se kroz humor osvrnula na lokalne probleme: povećanje poreza za 83%, najveće komunalne takse u regionu, problem sa vodosnabdevanjem, promenu lokacije zelene pijace, male dnevnice rudara…

Na drugom protestu govorio je i Vladimir Dobrosavljević, istoričar i jedan od vođa protesta 96./97. godine. On je istakao da je Srbija po zvaničnoj statistici postala jedna od najsiromašnijih zemalja u Evropi, zato što smo “pristali da ćutimo”.

“Srbija nije pravljena po meri Aleksandra Vučića, njegovog brata i njegovih kumova, već po meri svojih kćeri i sinova koji su se borili za sopstvenu slobodu. Nećemo više dozvoliti da pametniji popuštaju, ne pristajemo na nepristojnost. Sokobanja i Srbija mogu, znaju i umeju bolje”, naglasio je Dobrosavljević.

Slobodni građani Sokobanje poručili su da šetaju za sve one ljude koji su pod pritiskom ovog sramnog režima i pritiskom predsednika opštine Sokobanja. Poručili su da šetaju zbog svih onih koji se plaše, koji su ucenjeni, koje su “obavestili” da će pratiti šetnju. Poručili su da šetaju zbog dece.

Okupljeni su od Zavičajnog muzeja prošetali mermernim šetalištem do zgrade SO Sokobanja, zatim ulicom Miladina Živanovića do raskrsnice kod semafora i ulicom 27. marta do zgrade Zavičajnog muzeja. Prisutni su uz muziku i zvuke pištaljki uzvikivali parole “Sokobanja, Sokograd, ode star, ode mlad”, “Dosta su pametniji popuštali” , “Ako vam je dobro onda ništa”…

Naredno okupljanje građana pod sloganom “Ponovo palimo baklju slobode – #1od5miliona” zakazano je za petak, 1. mart u 18 časova kod zgrade Zavičajnog muzeja.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.