Protest #1od5miliona održan je večeras peti put u Čačku uz zahtev građana da gradonačelnik i funkcioner Srpske napredne stranke Milun Todorović podnese ostavku.

Građani su se okupili kod spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću i pozdravili policijske kamere koje su i večeras snimale protest sa prozora zgrade Pošte.

Na zahtev građana protestna povorka kretala se dužom trasom, pa su okupljeni prošetali do kafane „Car Lazar“ uz zvuke pištaljki i truba, uzvikujući „Ua“, „Ostavke“, „Uhapsite lopove“, „Uhapsite Vučića“.

Na početku kolone razvijen je veliki transparent sa natpisom „Čačak bez straha, Jedan od pet miliona“, i manji transparenti sa natpisima „Vratite nam lekare iz Nemačke“, „Lažov, lažovčina, Vučić“, „Glasove iz groba nije imao ni Sloba“, „Isključi TV, uključi mozak“, „Mi se ne bojimo, učimo da brojimo“, „RTS ne spavaj“, „Milune, pakuj kofere“.

Novinar Nenad Kulačin ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „zarobio celu zemlju“ i da je „vodi u propast“.

„On nije bio sposoban da vodi jednu sportsku halu duže od mesec dana, a sada je gospodar života u našoj Srbiji. Nijedan narod u svetu ne zaslužuje da ima ovakvu vlast“, rekao je Kulačin.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić kazao je da on kao vojnik ne može da okrene leđa policajcu koji snima sa prozora Pošte.

„Mi smo danas pod istom onom okupacijom pod kojom smo bili i pre 215 godina kada je krenuo Prvi srpski ustanak. Predlažem formiranje Kriznog štaba u svim gradovima u kojima se održavaju protesti, koji bi napravio listu sa kandidatima za buduće izbore. Dosta su oni pravili te liste i odlučivali ko će nas da predstavlja. Sad ćemo mi da se pitamo“, rekao je Antić.

Predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF) doneli su na protest boce za prskanje „protiv štetočina iz SNS“ i dva paketa toalet papira na kojima je pisalo „Buljke, mnogoslojni toalet papir“, sa fotografijom direktora RTS-a Dragana Bujoševića, koji su podelili okupljenim građanima.

„Fantomke su sinonim za sve njihove fantomske radnje koje su radili u proteklih sedam godina“, rekao je jedan od predstavnika PUF-a.

Pripadnici PUF su simbolično poprskali protiv „štetočina naprednjaka“ zgradu koja je sagrađena na mestu nekadašnjeg bioskopa „Sutjeska“, čiji je jedan od vlasnika gradonačelnik Čačka, zgradu lokalne uprave i zgradu u kojoj je sedište Srpske napredne stranke. Jedan od građana na protestu nosio je medicinsku masku preko lica, kako se, obrazložio je “ne bi zarazio od SNS virusa“.

Izvor: Beta

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.