Protest #1od5miliona održan je u Jagodini 8. juna kako bi se obeležilo šest meseci protesta u Beogradu, a građanima su se obratili Bane Mladenović i organizatorka protesta Katarina Jokić.

Okupljenim građanima obratio se Bane Mladenović rečima da je zlo u Jagodini dvostrano “jedno je nedodirljivi Aleksandar Vučić a drugo je Dragan Marković Palma.”

“Ne zna se koje je od ta dva lica gore. Isto je i u Beogradu. Drugo lice zla koje je nas snašlo je večiti zamenik Goran Vesić” dodao je Mladenović.

“Naš zajednički, onaj glavni protivnik, zove se Aleksandar Vučić. E, zato smo na ulicama gradova širom Srbije već 6 meseci.”

Primećujući da je životni standard u Srbiji “nikad gori” i da ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem, Mladenović je rekao da je Dragan Marković od Jagodine napravio “centar za zabavu za široke narodne mase.”

“Molim vas da istrajete sa nama, da osvetlamo ime i obraz vašeg poznatog sugrađanina Svetozara Markovića i da zajedno oteramo ovo zlo” rekao je Mladenović.

Jokićeva je u obraćanju napomenula da je 18 godina prošlo od ubistva novinara Milana Pantića, a da “optužice nema ni u tragovima.”

“Pet miliona razloga je zašto se okupljamo i da istrajemo do pobede, počelo je i nećemo stati dok ne oslobodimo svoju Jagodinu, svoju Srbiju” poručila je Jokićeva.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.