Peti po redu protest #1od5miliona u Majdanpeku održan je večeras a hrabri građani su ovom prilikom poručili lokalnoj vlasti da ne planiraju da odustanu od svojih zahteva ali i borbe za normalnom, demokratskom državom.

Majdnanpek je večeras ugostio predsednicu foruma žena Ninu Vujičić i predsednika udruženja vojnih penzionera Jovana Tamburića.

Građani su se kao i dosad okupili ispred zgrade suda a organizatori su ponovili svoje zahteve i predali govornicu gostima.

Tamburović je podsetio Majdanpečane kako bi uređena država trebala da izgleda i slikovito opisao situaciju u kojoj se nalazi Srbija.

“Tražimo da nam se vrati država, tražimo naše pravo da je uredimo u interesu i prema potrebi naroda”, rekao je on.

Vujičić je podsetila građane da dobro upamte sve one koji danas zloupotrebljavaju svoje položaje jer kako navodi “kada Srbiji svane” nesmemo im ponovo dozvoliti isto.

“Oni ne poštuju nikoga, a naročito žene. Da li je normalno da vas u zemlji sa negativnim prirodnim priraštajem , na razgovoru za posao, pitaju da li panirate da imate dece?” zapitala je ona.

Majdanpečani su svoju protestnu šetnju otpočeli ispred zgrade suda ka Trgu oslobođenja odakle su prošetali Svetogorskom ulicom ka ulici Nikole Tesle a odatle skrenuli u Proletersku ulicu i skup završili u gradskom parku.

Broji prisutnih svakog protesta raste a organizatori pozivaju sve ljude da se oslobode straha i pokažu da on ne sme biti vodilja vlasti.

Sledeća protestna šetnja je najavljena za narednu sredu na istom mestu i u istom vremenu.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.