Na konferenciji za medije Pokreta #1od5miliona Srđan Marković je izneo detalje o licu koje ga je pre skoro dva meseca davilo na protestu #1od5miliona.


Organizatora protesta #1od5miliona davio radnik BIA-e

Marković je na konferenciji za medije ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom Vencu, izneo informacije koju su tom Pokretu dostavile “prave patriote”, a koje potvrđuju da je lice koje ga je davilo radnik Bezbednosno informativne agencije (BIA).

“Te prave patriote koje časno rade svoj posao i ne žele da budu zloupotrebljena lica ili, kao u ovom slučaju, pripadnici BIAe.”, naveo je Marković i dodao “da su prave patriote iz Pokreta #1od5miliona, a ne Vučićeve metle, zavetnici, Miša Vacić…”

Lice koje je Markovića davilo zove se Tomislav Cicvarić, zaposlen u BIA-i.

On je nakon toga upitao predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića zašto je zaposlio lice koje ne može da kontroliše u bezbednosnoj agenciji ili je sa druge strane Cicvariću bilo naređeno da davi organizatora protesta #1od5miliona.

“Vučiću, da li je ovaj davitelj tvoj? Zašto si dozvolio njegovo zapošljavanje ako ne možete da ga kontrolišete, Ili je naređenje došlo pravo od tebe?”, upitao je on.

Ko je platio policisko vozilo i autobus koje je dovezlo ljude na miting Miše Vacića?

Marković je u svom obraćanju javnosti istakao da je Vučićev Miša Vacić doveza Rome na svoj miting u Vranju s obzirom da ljudi nisu žele da se skupe kako bi ga slušali i to policiskim službenim automobilom i autobusom.

“Ono što nas zanima jeste da li je ovaj autobus i policijski automobil plaćen da bi i Miša Vacić, Vučićeva metla, mogao da priča i pređe tih 3%?”, upitao je Marković.

Protest u subotu podsećanje na ubistvo Olivera Ivanovića

Srđan Marković pozvao je građane na protest #1od5miliona koji će biti posvećen sećanju na ubistvo Olivera Ivanovića i tom prilikom pozvao građane da ponesu sveće i zajedno svi prošetaju mirno kako bi odali poštu Ivanoviću.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.