U subotu je u Kragujevcu održan 36. protest #1od5miliona, a narativ protesta bio je usmeren na vraćanje otete slobode građanima ovog grada.

Uprkos nevremenu koje je pogodilo Kragujevac i koje je odnelo danak masovnosti protesta, oni najhrabniji ipak nisu odustali.

Građani su se okupili kod Đačkog trga, gde im se obratio jedan od organizatora protesta u Kragujevcu, Lazar Ašanin.

On je u svom obraćanju akcenat stavio na neadekvatnu kontrolu narodnih poslanika, kao i na uzurpaciju vlasti u Kragujevcu od strane partijskih poslušnika koji ne rade za građane, kako bi trebalo, već za stranku i njene članove.

˝Kragujevac je grad koji u aktuelnom sazivu ima 7 narodnih poslanika zastupljenih u svim sferama parlamenta. Kako u vlasti tako i u opoziciji. Većina gradjana ni ne zna ko su ti poslanici. Zar ne bi oni trebalo da zastupaju kako građane koji su ih birali tako i svoje sugrađane?˝, poručio je Ašanin.

Podatak da pojedini poslanici nisu prisustvovali glasanju preko 580 puta postavio je pitanje čije interese oni tamo zastupaju i na koji način zaradjuju platu koja trenutno iznosi oko 70 000 dinara mesečno, a koju dobijaju iz budžeta poreskih obveznika.

Poslanici Narodne skupštine su predstavnici svih građana tih gradova i zato treba da predstavljaju njihov glas, a ne glas Srpske napredne stranke i njenih poslušnika.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.