Konferencija za medije studenata iz udruženja #1od5miliona održana je danas u 12 časova ispred zgrade Radio televizije Srbije, a tema iste su bile krivične prijave koje je protiv studenata podneo direktor RTS-a Dragan Bujošević.


Studentkinja i jedna od organizatorki proesta #1od5miliona Valentina Reković rekla je daje direktor RTS-a podneo kriviče prijave protiv studenata koji organizuju protest #1od5miliona zato što je ulaz “njegove” televizije bio okrečen u pink boju u toku performansa na protestu.

“Dragan Bujošević je ovom pijavom pokušao da zastraši studente, prekršajne prijave i ova prva krivična prijava kao zastrašivanje vam neće proći. Ja se nadam da je, kada su studenti saslušani u stanici 29. Novembra,  svima koji se kolebaju da li treba izaći na izbore ili ne jasno zašto se ide u bojkot.” rekla je ona.

Reković je rekla da je RTS bio ofarban u pravu boju koja oslikava u kakvom stanju se nalazi javni servis svih građana i dodaje da nisu sigurni da li je Bujošević samoinicijativno podneo prijavu ili mu je naređeno ali da je očigledno da je cilj toga zastrašivanje studenata.

“Ono što bi poručila generalnom direktoru RTS-a jeste da mi nećemo stati sa svojim performansima, a da je prijava koju je podneo neosnovana s tim što farba kojom su studenti farbalii vrata jeste kao da smo prosuli mleko. Mi se ne plašimo prijava i pozivamo vlasti da slobodno tuže studente i tuže budućnost ove zemlje.”, zaključila je Reković.

Na pitanje novinarke koliko krivičnih i prekršajnih ima, Reković je odgovorila da tačan broj prekršajnih prijava ne zna i da je ta cifra negde oko stotinu prijava, a da je ovo prva kivična prijava koju su organizatori protesta #1od5miliona dobili.

“Mi ćemo nastaviti performanse, svake subote, bez obzira na to što Draganu Bujoševiću smeta što mi ukazujemo na to da on ne radi svoji posao”, zaključila je Reković.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.