U Čačku je protesnim okupljanjem #1od5miliona obeleženo šest meseci od početka bunta protiv lokalne i republičke vlasti.

Čačani su se i ove nedelje tradicionalno okupili kod Stepinog spomenika, a pred okupljenim građanima govorili su predsednik sindikata “Sloga” Željko Veselinović, narodni poslanik Dragan Vesović i Miljan Čičić iz Partije ujedinjenih fantoma (PUF).

Veselinović je istakao da su ovi protesti do sada dali ozbiljne rezultate, a da je pravi pokazatelj za to što predsednik Aleksandar Vučić nije smeo da raspiše prevremene parlamentarne izbore i da je takođe osujećen u pokušaju priznavanja nezavisnosti Kosova i Metohije.

Vesović se u svom govoru osvrnuo na odlazak mladih iz države. „Mladi napuštaju državu u kolonama, a predstavnicima vlasti je svejedno.

To jednostavno nije normalno i bez obzira što ne možemo da pomerimo planinu, možemo da budemo kamenčić u cipeli koji žulja kada vlast sprovodi politiku protiv populacije mladih“, istakao je on. Čačanima se obratio i Čičić, jedan od dvojca popularnih PUF-ovaca.

„Srbija ima ogroman problem sa odlaskom ljudi iz države, a to se manifestuje i u podatku da su pre bežali samo visokoobrazovani, a danas beže svi živi. Da su Tesla i Pupin danas živi, Tesla bi verovatno očitavao brojila, a Pupin bi kopao kanale“, zaključio je Čičić.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.