Večeras se u Loznici održao sedmi po redu protest #1od5miliona u Loznici, a na protestu su govorili studentkinja Tijana Hegić i doktor Nikola Jakovljević.

Doktor Nikola Jakovljević  je pozdravio “od straha oslobođen deo Loznice”.  On je kazao da predsednik Srbija Aleksandar Vučić svakodnevno krši Ustav, troši pare iz budžeta za promociju sopstvene stranke kao i da je sve u ovoj zemlji urušeno, a naročito zdravstvo gde uskoro neće biti lekara.

“U ovom trenutku je oko 50% lekara specijalista starija od 50 godina, a dve trećine njih su stariji od 55 godina. Zamislite kadrovsko stanje u zdravstvu za pet do deset godina.” rekao je on i ocenio da se nazire zora novog dana i slobode u Srbiji .

Hegić je pričala o tome kako ne želi da srpski narod živi u zemlji koja radi u službi Vučića već državu koja radi u službi svog naroda, u službi svakog državljanine ove zemlje. Ona je pozvala ljude da izađu na ulice i da se bore za svoj grad i za svoju zemlju.

“Ako ovoj rušilačkoj vlasti ne dođe kraj ovde više ni kamen na kamen neće ostati”, poručila je Tijana.

Slaviša Miletić je rekao da se režim oglušio o svim zahtevima građanima i najavio veliki narodni prostest koji će se održati u Beogradu 13.aprila.

Šetnja je protekla bez incidenata, a organizatori su najavili iduće okupljanje za sledeću nedelju.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.