U Bogatiću je sinoć održan drugi po redu građanski protest #1od5miliona. Oni su pozdravili ujedinjenje opozicije i njihovu zajedničku borbu sa narodom protiv diktature ali napomenuli na neustavne i ne zakonite odluke po pitanju Kosova i Metohije.

Na platou ispred zgrade Skupštine Opštine, inženjer PTT saobraćaja, Goran Lacković iz Klenja, pozvao je okupljene da potpišu „Sporazum sa narodom“, a potom naveo da je Srbija država u kojoj nema elementarne demokratije i da opozicija neće učestvovati na ovim izborima, ukoliko oni ne budu potpuno slobodni.

„Naglasio bih i da živimo u opštini u kojoj je sve teže i teže i nećemo dozvoliti da cene naših proizvoda sve više padaju, rashodi iz dana u dan samo rastu, a da živimo i proizvodimo bez ikakvog plana. Nedopustivo je i da, koliko je meni poznato, neko ko vlada u ovoj zemlji već sedam godina nije upotrebio reč poljoprivreda“, dodao je Lacković.

Građanima se zatim obratio pukovnik u penziji, Jovan Tamburić, predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i poručio da je našoj zemlji potreban sistem u kom se poštuju Ustav i zakoni i da država mora da obezbedi prava, interese i potrebe građana, a ne tajkuna i kriminalaca.

„Već sedam godina vladajuća garnitura govori o navodnim pljačkama prethodne vlasti, a svedoci smo da su skoro svi najveći lopovi iz prethodnog režima sada sa njima zajedno u aktuelnoj vlasti i nastavljaju dalje da čerupaju ono što je ostalo od Srbije. Pozdravljam objedinjavanje slobodne opozicije, a znamo da nisu svi ušli u front za oslobađanje od jednog nakaradnog sistema, u kojem pojedinci donose sve važne odluke umesto institucija. Naš cilj je uspostavljanje sistema u kojem će građani istinski birati svoje predstavnike, a da isti oni, ako ne budu dobro radili mogu biti smenjeni. Naglasio bih i da se u poslednjih sedam godina govori da mi nemamo na Kosovu ništa, da smo tamo sve izgubili, da ne vredi da se borimo, a onda se ovih dana priča da je Kosovo suvereni deo Srbije, što smatram za još jedan način za zavaravanje građana Srbije“, rekao je Jovan Tamburić.

Protestna šetnja krenula je posle obraćanja govornika ulicama Mike Vitomirovića, Mije Jovanovića i Pavla Orlovića prema centru, gde su se protestanti vratili na mesto skupa.

Ogranizatori su okupljene pozvali na narednu protestnu šetnju 07. marta u četvrtak sa početkom u 19 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.