Peti protest #1od5miliona održan je večeras u Knjaževcu, a hrabri građani poslali su poruku predsedniku Aleksandru Vučiću da ne dolazi u njihov grad i podsetili da je baš odatle započeta Timočka buna.

Knjaževčanima su se obratili novinar Milojko Pantić i bivši aktivista “Otpora” Srđan Milivojević.

Pantić se osvrnuo na skorašnje vesti u kojima je pisano o policajcima koji su uhapšeni zbog obijanja pošte kao i hapšenje sveštenika zbog posedovanja droge.

“Crkva ima svojih deset zapovesti, civilizovane države imaju svoje zakone, a Srbija ima samo jedan zakon – odluku jednog čoveka naspram 5 miliona drugih”, rekao je on.

Milivojević je građanima rekao kako ne zna da li će Vučić doći u Knjaževac sa obzirom da je baš tu krenula Timočka buna, a da on to vrlo dobro zna.

“E pa Aleksandre Vučiću, ti koji si rekao da nisi ni Lazar, ni Obilić, ni Karađorđe, ni Obrenović nego Murat! Pa pogledaj sine Murate koliko te Obilića čeka u Knjaževcu”, napomenuo je on.

Okupljeni građani pozdravili su govornike i krenuli u protestnu šetnju koja je protekla mirno, bez incidenata, a organizatori su pozvali okupljene na naredno okupljanje za nedelju dana.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.