U nedelju 03.03.2019. održao se drugi po redu protest #1od5miliona u Arilju. Na protestu su govorili Igor Vasiljević it tima organizatora ovog protesta, Gordana Marinković Savović iz asocijacije slobodnih odbornika i dr Tatjana Vešović takođe it asocijacije slobodnih odbornika.

Iako Arilje spada u manje gradove u Srbiji na protestu se sakupilo čak 300 građana.

Igor Vasiljević je otvorio protest tako što se zahvalio hrabrim i ponosnim građanima koji su izašči na ulice da se bore za svoju slobodu. Pozdravio je i sugrađane koji su u svojim domovima i koji još uvek nisu dovoljno osnaženi da se suprostave ovom režimu. Vasiljević je govorio o Arilju kao ukletom gradu kao i o problemima sa kojima se građani Arilja i mladi u tom gradu suočavaju.

Gordana Marinković Savović pričala je o problemima u državi i prosveti.

“Dosta nam je Vučića, Jutki i ostalih lokalnih šerifa”

Tatjana Vešović, takođe iz Asocijacije slobodnih odbornika govorila je o problemima u zdravstvu kao i stranačkog zapošljavanja zbog koga je i ona sama smenjena sa mesta načelnice ginekologije u Vršcu.

“Zbog svoje dece, zbog vaše dece pričaću slobodno i radiću za slobodu sve naše dece. Ne može me zaustaviti Vučić, ni svi mali Vučići!”

Gradjani su zastali kod prostorija SNS gde su izrazili glasno svoje negodovanje na sadašnji režim uz povik “Vučiću odlazi”,  uz lepljenje jedne nalepnice koju su imali u datom momentu na vrata prostorije preko njegovog lika!

Protest je prošao mirno i bez incidenata. Ovog puta Ariljci su šetali sa novim transparentom #1od5miliona a uz šetalicu su nosili i transparent “Slobodni gradovi”.

#1od5miliona

#PoceloJe

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.