60. protest #1od5miliona u Beogradu biće održan u subotu, 25. 1. sa početkom u 18 časova, a građani će se okupiti na Platou ispred Filozofskog fakulteta.


Okupljeni građani na Platou će se zajedno uputiti u protestnu šetnju ka Radio televiziji Srbije preko Makedonske, Svetogorske i Takovske ulice.

Prošlo je 59 uzastopnih subota na kojima građani iskazuju svoje nezadovoljstvo trenutnim režimom, ali Vučićevom RTS-u to nije bitno. Za njih nijedan od 59 protesta nije postojao!

Takav utisak se stiče zbog činjenice da za ovih 59 subota protesta, koji predstavljaju najmasovnije proteste protiv režima SNS i Aleksandra Vučića, urednici RTS-a nisu pozvali u svoj program nijednog organizatora protesta iz Pokreta 1 od 5 miliona.

RTS je svaki put do sad ćutao na brutalna prebijanja organizatora protesta i na apsurdna hapšenja od strane kriminalnog sistema vladajuće stranke.

Ni jako bitna javna tema, kao što je blokada Rektorata i poništavanje doktorata plagijatoru i ministru finansija Siniši Malom, nije bila preterano bitna za RTS, jer su o toj temi obavestili u svega 2 rečenice.

To je dokaz brutalne cenzure koju vrši Srpska napredna stranka, Aleksandar Vučić i Dragan Bujošević i sramnog medijskog mraka koji je nedopustiv za jednu „demokratsku” uređenu državu.

Medijski mrak RTS-a je jedan od razloga zbog čega je Srbija pala za 6 mesta u svetu na najnovijoj listi demokratičnosti, što je ujedno i dokaz da je medijski mrak sve dublji.

Postavlja se pitanje da li se slogan RTS-a „Vaše pravo da znate sve“, odnosi na pravo građana koji ovaj javni servis finansiraju, da znaju sve što se dešava u ovoj državi ili taj slogan znači da je naše pravo da znamo sve ono što odgovara vladajućoj partiji?

Odgovor na ovo pitanje potražićemo u subotu, kada Udruženje 1 od 5 miliona održava 60. protest protiv ovog režima, a u kojem ćemo pokušati da pronađemo svetlo na kraju tunela u ovom medijskom mraku

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.