Ispred Gradske skupštine u Boru održan je još jedan protest protiv zagađenja vazduha pod nazivom „Bor protiv dima“, a koji je svojim prisustvom podržan i od strane Udruženja #1od5miliona.


Građani Bora smatraju da je za zagađenje pored gradonačelnika Aleksandra Milikića i kompanije „Zijin Bor Copper“ odgovoran i ministar za zaštitu životne sredine Gorana Trivana.

Okupljeni građani i ovog petka želeli su da skrenu pažnju javnosti, a pre svega odgovornih ljudi, na prekomerno zagađenje vazduha u Boru.

Tokom protesta okupljeni građani apelovali su na hitno smanjenje proizvodnje kako bi se smanjila emisija štetnih gasova i zahtevali su prijem kod Milikića, ali je on po ugledu na svog partijskog šefa i predsednika države Aleksandra Vučića odlučio da ignoriše okupljene.

Milikić je time pokazao da ne mari za život ljudi u gradu, ali i ujedno potvrdio da se poput Vučića ispred Radio-televizije Srbije i on uplašio pitanja sa pravom nezadovoljnih građana.

Nakon što je zahtev za prijemom kod gradonačelnika odbijen, ispred Gradske skupštine pred medijima krivične prijave protiv odgovornih za zagađenje potpisali su predstavnica Stranke slobode i pravde Irena Živković, predstavnik Udruženja „Izbor postoji“ Marko Janjić, predstavnik Udruženja „Glasno za omladinu“ Vladimir Stojičević i odbornik „Dveri“ u gradskoj Skupštini Saša Stanković.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.