Završen je 60. protest #1od5miliona. Iako je najavljeno da će se ići do zgrade Radio televizije Srbije, protest je sa razlogom završen kod Doma Narodne skupštine.


Građanima su se obratili studenti i organizatori protesta Miodrag Simović i Valentina Reković.

Protest, 60. po redu, otvorio je jedan od organizatora protesta u Beogradu, student Miodrag Simović.

On se obratio građanima kod kojih od utorka vlada zbunjenost zbog nedavne konferencije koja je održana prošli utorak.

„Znamo da ste zbunjeni konferencijom u utorak i molimo vas za strpljenje do sledećeg utorka. Tada ćemo reći sve i biće potpuno jasno”, pozvao je građane na strpljenje Simović i dodao da je ovo 60. protest koji se održava protiv aktuelnog režima i da će protesti nastavljati da se održavaju sve dok ne dođemo do onoga zbog čega protestujemo duže od godinu dana.

Nakon kraćeg govora, Simović je pozvao na protestnu šetnju, te je počela 60. protestna šetnja 1 od 5 miliona.

Iako smo prethodno najavili da će šetnja ići do zgrade RTS-a, ovog puta smo prošli pored njega ćutke, neprimećujući ga, odnosno isto onako kako je RTS izvestio o svakom od 60 protesta, a krajnja destinacija nam je bila zgrada Doma Narodne skupštine. Šetnja je išla preko Makedonske, Svetogorske i Takovske ulice.

Kod Doma Narodne skupštine, aktivisti Pokreta 1 od 5 miliona, zajedno sa građanima formirali kolonu ispred vrata Skupštine gde se okupljenima obratila studentkinja i organizatorka protesta Valentina Reković.

„Došli smo da pokažemo Ani Brnabić, Aleksandru Vučiću i poltronima da će ovako izgledati dan konstituisanja Skupštine na dan izbora”, objasnila je razlog Reković zbog čega je za krajnju destinaciju odabrana Skupština umesto RTS-a čime je ujedno i završen 60. protest 1 od 5 miliona.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.