35. protest #1od5miliona održaće se 3. avgusta na Terazijskoj česmi od 19 časova, a građanima će se obratiti student i jedan od organizatora protesta #1od5miliona Moma Kovačević i profesor Univerziteta u Novom Sadu Janko Veselinović.

Protestna kolona uputiće se od Terazija ulicom Kralja Milana pored zgrade Predsedništva, kroz Resevasku do crkve Svetog Marka.

Nakon pređašnjih dešavanja kada je komunalna milicija pokušala da spreči aktiviste #1od5miliona da izvedu performans i nakon što su fotografije koje je snimio komunalni “milicajac” objavljene u režimskom tabloidu Informeru, nastavljamo borbu za slobodu.

Paramilicija i lična garda Gorana Vesića ne mogu zaustaviti građane da se bore za svoja prava i sprečiti istrajnost u pobuni protiv nasilja ove vlasti.

Građani će u subotu poručiti “Stop lažnim diplomama, lažnim doktorima nauka, ali i lažnoj policiji koja je stvorena za lične potrebe kadrova Srpske napredne stranke.”

Zbog godišnjice Operacije “Oluja” 4. avgusta, protest će se završiti kodi crkve Svetog Marka gde će prisutni zapaliti sveće u znak sećanja na žrtve.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.