34. protest #1od5miliona biće održan u subotu 27. jula u 19 časova, kako bi se obeležilo 7 godina vlasti Aleksandra Vučića.

Okupljenim građanima obratiće se novinar Srđan Škoro, student Uroš Eleković koji je bio prekršajno gonjen zbog protesta “Protiv diktature” 2017, a kod zgrade Radio televizije Srbije obratiće se jedan od organizatora protesta Srđan Marković.

U toku šetnje biće organizovani brojni performansi, kako u Terazijskom tunelu, ispred zgrade RTS-a, ali i ispred zgrade Predsesništva gde će studenti prednseniku uručiti vreće sa glasačkim listićima.

Sedam godina nasilja nad istinom, institucijama, slobodnom mišlju, slobodom govora, nasilja nad svakodnevnim životom građana Srbije.

Tačno sedam godina sistemskog urušavanja demokratije i institucija, čija je svrha svedena na minimum.

Ove subote podsećamo sve da je u najobičnijem građaninu moć. Dužnost svakog slobodnog pojedinca je da se usprotivi svakom ko njegovu slobodu ugrožava i kritički misleći uzurpatoru stane na put

Građani će se okupiti  kod Terazijske česme. a kolona će se kretati Prizrenskom, Brankovom, Terazijskim tunelom u Nušićevu ulicu odakle će se uputiti ka Svetogorskoj, Takovskoj pored Radio Televizije Srbije, a potom ulicom Kneza Miloša uputiće se ka Amdrićevom vencu.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.