Protest #1od5miliona po 38. put održan je večeras u Beogradu sa početkom u 19 časova, građani su uzvicima jasno poručili “bojkot”, a protest se završio kod hotela “Bristol”.

Građanima se obratio prenzioner, pilot borbenog aviona Mile Delić, koji se pojavio sa transparentom uplatnice na 5000 dinara koje je poslao Aleksandru Vučiću vraćajuću mu tim putem “milostinju” koju mu je prethodno poslao ali i jedan od organizatora protesta Miodrag Simović.

Govoreći o transparentu Delić je rekao da je to njegov čin borbe protiv tiranije Aleksandra Vučića i da mu je cilj da pokaže “da i dalje ima ljudi koji drugačije misle, odnosno, samo misle.”

“Cilj mi je bio i probuditi i jedan broj penzionera, a kako, to je pitanje od milion sendviča” rekao je Delić.

Objašnjavajući na koji način su penzioneri kao društvena grupa ugroženi Delić je rekao da su oni i jedina društvena grupa “kojom svi manipulišu.”

“Najveća grupa koja ima priznat rad iza sebe. Sve drugo može biti i ne mora biti. Pogotovo kao što su u poslednje vreme neke diplome i zvanja” ispričao je on.

“Penzionerima se često podmeće po društvenim mrežama i po medijima da su oni izabrali ovu vlast. Niko nije lud i glup da glasa za nekoga ko ga opasno pljačka” ispričao je on.

Pričajući na koji način funkcioniše fond Delić je rekao da je “Mlađan Dinkić onaj koji je spojio sve fondove u jedan, što je javno objavio, a ono što nije objaavio javno je da je penzionerski fond ukinuo.

“Milan Krkobabić koji me podučava šta mogu da kupim za ovih 5 hiljada.

Ali je mogao da mi kaže ako ne glasate za Aleksandra Vučića nemojte čekati poštara sa penzijom” rekao je.

Građani su krenuli u šetnju, a tokom protestne šetnje uzvikivali su “bojkot” čime su jasno poručili šta misle o narednim izborima.

Šetnja je išla Prizrenskom preko Zelenog Venca, Jug Bogdanovom, Kraljevića Marka, Gavrila Principa i Karađorđevom do hotela “Bristol” gde se obratio jedan od organizatora protesta Miodrag Simović.

Simović je počeo svoje obraćanje poređenjem govora majora Dragutina Gavrilovića sa današnjom situacijom.

“U ovoj zemlji vlasti se prema onima koji su za nju žrtvovali život ovako ponašaju.

Ali nemojte se zbuniti Srbija nam nije maćeha ona je naša majka, a ovo je Vučićeva Srbija, upravo zato mi našu majku moramo da odbranimo i da je oslobodimo iz zatočeništva u koje ju je bacila ova vlast” rekao je Simović.

Govreći o situaciji u kojoj se nalaze stanari “Bristola” rekao je da se u tom problemu nalaze mnogi u ovoj državi, da legije izvršitelja izbacuju ljude i to uglavnom po centralnim gradskim zonama, jer je tu cena kvadrata najveća.

“Ovakva vlast je gora od one turske vlasti, od njihovih kabadahija i subaša.

Današnjim kabadahijama i subašama
upućujemo istu poruku kao što je naš narod uputio i pre 200 godina: Srbija se umiriti ne može!” zaključio je Simović.

Tokom šetnje upaljeni su dimovi u bojama zastave Srbije.

Simović je građane, na kraju protesta pozvao
i naredne subote kod Terazijske česme u 19 časova da još jednom “jasno poručimo ovoj vlasti šta mislimo” uz poruku “ne menjajte protest, na pravom ste mestu

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.