Trideset i drugi protest #1od5miliona u Beogradu održan je večeras, a organizatori protesta su ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću poslali lažnu diplomu na adresu Vlade Republike Srbije.

Organizatori protesta su kod zgrade Rektorata ministru Stefanoviću poslali lažnu diplomu na adresu Vlade Republike Srbije kako bi se i ministar “osetio kao student”.

Kod Terazijske česme su se obratili odbornica Dragana Rakić i pretučeni aktivista učitelj Marko Radosavljević.

Jedan od organizatora protesta i student Miodrag Simović je podsetio okupljene da je profesor sa Fakulteta za komunikaciju i medije napao preko društvenih mreža čak šest žena.

“Ovakvi napadi jesu nešto protiv čega se mi borimo, zbog čega šetamo. Moramo jasno pokazati da smo solidarni i da nasilje ne može da se događa u ovoj zemlji”, poručio je on.

Rakić je pozdravila okupljene građane i naglasila da samo ujedinjeni svi zajedno možemo da podignemo revoluciju.

“Svedoci smo nizova afera, govora mržnje, koje dolaze direktno iz kabineta predsednika Srbije. Danas je to afera o nepostojećoj diplomi Nebojše Stefanovića” rekla je ona.

Ona je dodala da je Stefanović čovek koji bi trebalo da predvodi borbu protiv kriminala i korupcije, a da se ispostavilo da nije završio čak ni fakultet, dok se prethodno pretpostavljalo da nema ni legitiman doktorat.

Radosavljević je rekao da je on običan građanin koji sebe ubraja u grupu ljudi koji protestuju. On je podsetio da je ova vlast rušila, stvarala “krvave glave”, ubistvo Olivera Ivanovića, otimanja reka, seče šuma, uništavanja Glavne železničke stanice…

“Banda koja je obesmislila sve izbore jer je sebi pribavila sve medije, koja je pribavila sve finansije za sve svoje prljave poslove.”, rekao je Raodsavljević.

Protestna šetnja se kasnije nastavila Prizrenskom ulicom do Zelenog Venca, a nakon toga se Pop – Lukinom i Pariskom ulicom uputili kroz Uzan Markovu ulicu do Rektorata.

Ispred  zgrade Rektorata obratili su se karikaturista Slavoljub Blagojević i novinarka Verica Marijančić.

Blagojević je ispričao o incidentu koji se desio u Nišu kada su ga uniformisana lica nasilno uklonila sa skupa predsednika Aleksandra Vučića zbog njegove karikature.

“Ubi nas prejaka reč, ubiće ih prejaka reč Pinka, Hepija, Studija B. Što se tiče prozvanih medija i novinare koji rade za niske medije, molimo ih da se ohrabre, da bace autocenzuru direktno Vučiću pod noge, bili su nekad sedma sila, šta su sada?” završio je on.

Po završetku protesta student Miodrag Simović je poštom poslao lažnu diplomu ministru Nebojši Stefanovića na adresu Vlade Republike Srbije kako bi se i on “osećao kao student”.

Foto: Kristijan Balan

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.