Na 56. protestu #1od5miliona poručeno da RTS-u, kao ni građanima, ne sme biti „pa šta…“.


Večeras je u Beogradu održan 56. protest #1od5miliona, a pre početka šetnje okupljenim građanima su se obratili studentkinja i jedna od organizatorki protesta Valentina Reković kao i predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Bodrožić se posebno osvrnuo na medijsku sliku Srbije i tom prilikom rekao da u blaćenju slobode učestvuju i neke njegove kolege koje sebe nazivaju novinarima, a potom je dodao kako tu „mašineriju“ lažnih vesti čine sve televizije sa nacionalnom frekvencijom.

Foto: Udruženje #1od5miliona

„Uskoro će svi ti propagandisti morati sve da objasne svom narodu“, istakao je on.

Nakon njega, obratila se Reković koja je rekla kako je u ovoj godini Srpska napredna stranka napredovala samo u kriminalu, korupciji i manipulaciji.

Foto: Udruženje #1od5miliona

„Šta su građani uradili? Počeli su slobodno da misle, govore i deluju. Ovim protestima smo svi dokazali da možemo da oslobodimo Rektorat, Aleksandra Obradovića, kao što ćemo osloboditi i svaku instituciju“, zaključila je Reković.

Protestna kolona se večeras kretala preko Trga republike, Terazija i dalje Ulicom kralja Milana i Kneza Miloša da bi se na kraju šetnja završila ispred Radio televizije Srbije.

Ispred Predsedništva, građani su uzvikivali „Vučić, Milo ista govna“ u jeku dešavanja u Crnoj Gori zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Kada su došli ispred RTS-a, građani su lepili nalepnice koje citiraju predsednika Aleksandra Vučića naslovljene sa „Pa šta…“.

Naposletku protesta još jednom se obratila Rekovićeva koja se osvrnula na performans ispred zgrade RTS-a.

„Predsedniče, da li to vaše „pa šta…“ odnosi i na sve afere ove vlasti? Zato smo ove plakate zalepili ovde, da im poručimo da ni njima kao ni nama ne sme biti pa šta“, zaključila je ona.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Naredno protestno okupljanje zakazano je za 4. januar u 18.00 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.