Na protestu #1od5miliona građani su napadnuti i gađani staklenim čašama, kao reakciju nekih nepoznatih lica na njihove mirne šetnje kojima građani Novog Sada zahtevaju svoja osnovna ljudska prava.

U toku protestne šetnje građani su gađani čašom iz kafića “Maša” od strane jednog od tri momaka koji su sedeli u kafiću.

Nakon što ga je gospođa sa detetom pored čije je glave proletela čaša pitala zašto je gađao, momak je nastavio da sedi i pije pivo.

Jedan od studenata A.Ć. prišao je kako bi snimio napadača na šta je napadač reagovao fizičkim nasrtanjem na studenta.

Studenti F.M. i V.Đ. našli su se tu kako bi sprečili potencijalni sukob. Nakon toga napadač se vratio u kafić, a za to vreme građani su pozvali policiju da reaguje.

Do dolaska policije proteklo je petnaest minuta, za to vreme napadač je napustio kafić i uputio se ka ulici Modene pri čemu su ga građani pratili sa pitanjima čime je motivisan incident i zbog čega ne želi da sačeka policiju na šta dotični nije želeo da odgovori.

Policajac koji je stigao je oklevao da legitimiše napadača i nakon nekog vremena građani su insistirali da napadač bude priveden. Jedna od organizatorki protesta u Novom Sadu, Tea Vukadin pokušala je da razgovara sa policajcem i objasni mu šta se desilo dok je policajac odbijao da sasluša i odgovori.

Napadači su za to vreme udaljili nekoliko metara dalje od policajca koji nije vršio svoju dužnost, ali je interventna reagovala privođenjem trojice mladića.

Mi podsećamo da građani koji širom Srbije protestuju za svoja osnovna ljudska prava, to rade na miran i dostojanstven načina.

Osuđujemo svaki napad bilo fizički ili psihički i zahtevamo od organa Ministarstva unutrašnjih poslova da svoj posao rade na korektan način i u korist naroda, a ne jednog čoveka.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.