Dvadeset treća protestna šetnja #1od5miliona odigrala se večeras u Beogradu, a hrabri građani prošetali su od Terazijske česme najpre do RTS-a, a potom do Slobodne zone u Pionirskom parku i još jednom poručili da su na ulicama jer žele da im se najbliži vrate u zemlju.

Okupljanje građana započelo je nešto pre 18 časova, a lepo vreme izvelo je na ulice i puno roditelja sa malom decom.

Jedan od organizatora protesta, student Miodrag Simović, zahvalio se advokatu Vladimiru Gajiću, zato što je, po rečima Simovića, on čovek koji je odgovoran za njegovu slobodu.

,,Bio sam hapšen za vreme protesta ali sam sada ovde sa vama na slobodi, a za to je zaslužan samo jedan čovek, Vladimir Gajić”, rekao je Simović najavivši njegov govor.

Gajić je naglasio da smo na ulicama samo zbog dve stvari, slobode i pravde.

,,Ništa se suštinski nismo dogovorili, mi smo već 30 godina taoci tri čovek koji su uništili ovu državu. Odmah po promeni vlasti moramo promeniti mehanizme koji ce omogućiti da se država oslobodi zagrljaja mafije”, naveo je on.

Simović je potom naglasio stanje u kome se nalazi kultura i istakao problem u kome se nalaze društo i kultura u Srbije, a time najavio i sledećeg govornika glumca Hadži Nenada Maričića.

Maričić je rekao kako je zahvalan i ponosan za priliku da govori pred ljudima koji se bore za istinu mirno i dostojanstveno.

,,Zajedno smo rame uz rame u više od 100 gradova Srbije i postali nešto poput svojevrsne porodice, kada se međusobno pogledamo mi se savršeno razumemo”, rekao je on i dodao kako se protestima napravio prvi korak čime se probudila uspavana Srbija.

Kolona se od Terazijske česme potom uputila preko Trga Nikole Pašića i Svetogorske ka zgradi RTS-a gde se građanima obratio jedan od organizatora protesta Srdan Marković.

On je kazao da su na ulicama bili i po kisi i snegu, a da je RTS ostao isti – isti kao SNS i da posle toliko vremena na ulicama, radnici RTS-a se prave da ne znaju šta se dešava.

“Oni ne vide hiljade ljudi na ulicama Beograda koji šetaju sa jednim zahtrvom, da RTS profesionalno obavljaj svoj posao, da istina bude naše pravo. E pa znajte, nećemo odustati, dolazicemo i dalje.”, istakao je Marković.

On je kazao da radnike RTS-a i dalje pozivaju na bojkot i da zato pozivaju i radnike svih nezavisnih institucija
koji su uplašeni da se pridruže.

Odatle se protestna kolona uputila do Slobodne zone, gde je tradicionalno održan Dnevnika slobodne Srbije.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.