Nakon jučerašnje privatne posete Dejvida Mekalistera Srbiji #1od5miliona poručuje da je susret sa građanima koji protestuju već devet meseci zbog nepoštovanja zakona i protiv nasilja ove vlasti trebao biti prioritet posete zvaničnika Evropskog parlamenta.

Izveštaj Evropske Komisije jasno je pokazao da su protesti građana pod nazivom #1od5miliona stvorili pritisak kako na ovu vlast, tako i na međunarodnu zajednicu.

Građani protestuju već devet meseci protiv nasilja u svim sferama društvenog i političkog života, institucijama, medijima, istinom, neistomišljenicima i uzurpacije države od strane Aleksandra Vučića i njegovih partijskih poslušnika.

Izveštaj Evropske Komisije o Srbiji napisan je na 120 strana, a protesti i činjenica problema da je opozicija napustila parlament pominju se već u predgovoru.

U svojoj izjavi da će se u sledećem izveštaju pojaviti preporuke o fer i slobodnim izborima, Mekalister je priznao da uslovi za fer i poštene izbore ne postoje, ali priznao je i legitimitet zahteva protesta #1od5miliona.

Ako je izaslanik Evropske Komisije za Srbiju već u predgovoru napisao ključne probleme našeg društva, verujemo da ne postoji sumnja i o saznanjima gospodina Mekalistera o svim vrstama nasilja, što nad neistomišljenicima, što nad institucijama.

Prema tome, adresa gospodina Mekalistera, uz činjenicu da se radi o privatnoj poseti, trebalo bi da su građani koji protestuju već devet meseci u više od 100 gradova širom Srbije, što bi Evropskom Parlamentu pomoglo da upotpuni sliku nasilja u našoj državi na društvenom, državnom i pojedinačnom nivou.

Foto: Kristijan Balan

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.