Udruženje #1od5miliona povodom autorskog teksta Nebojše Krstića za novine Blic, pod nazivom „Bajka o tri studentkinje“ poručuje da je jedini “režiser” građanskih protesta Aleksandar Vučić.


U svom autorskom tekstu za dnevne novine “BLIC” pod nazivom „Bajka o tri studentkinje“, Nebojša Krstić je etiketirao tri studentkinje iz udruženja #1od5miliona koje su 5. novembra pokušale da postave pitanja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji se te večeri krišom ušunjao u emisiju “Upitnik”.

Poručujemo Krstiću i svima ostalima koji ovo često dovode u pitanje da je udruženje #1od5miliona na mnogo načina do sada dokazalo da nije ničija produžena ruka i da ga čine studenti koji uviđaju da u ovom društvu mnogo toga ne funkcioniše kako treba i koji se bore da to društvo promene.

Udruženje #1od5miliona takođe poručuje Krstiću da ima jasne i materijalne dokaze da su se tog dana ispred RTS-a našli pripadnici, batinaši i plaćenici Srpske napredne stranke i da su oni izvršili napad na snimatelja ovog udruženja i to uz prisustvo i na oči policije koja je stajala nedaleko od tog događaja, ne pokušavajući da zaustavi ovaj incident.

Krstićevo pominjanje “režisera” tog događaja možemo interpretirati samo na to da je mislio na predsednika Vučića s obzirom da je on i jedini pravi organizator te večeri ispred RTS-a ali i samih protesta #1od5miliona već 11 meseci.

Nasuprot tvrdnjama Krstića da je Vučić bio izložen medijskom linču podsećamo i na to da su događaju od 5. novembra prethodile naslovne strane koje su upozoravale na “pokušaj atentata” ali i najvulgarniji napadi na tri studentkinje na društvenim mrežama.

Činjenica da je neko pretučen tog dana ispred RTS-a bi trebalo da zabrine i tog predsednika zbog kog se to dogodilo, a to se nije desilo. Time je on još jednom pokazao da nije predsednik svih građana.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.