U Zrenjaninu je sinoć održan deveti protest #1od5miliona, a parola pod kojom se šetalo bila je „Bojkot! Zrenjanin bez straha!“.

Na protestu su govorili odbornica u skupštini grada Alisa Kockar, novinar portala „Žig info“ Milan Jovanović i penzioner Mile Delić.

Kockar je večeras predstavljala slobodne opozicione odbornike Zrenjanina koji bojkotuju rad gradske skupštine.

„Ako su radnici Pošte do daljnjeg stupili u štrajk, ako su zaposleni u katastru već mesecima u štrajku, ako su odvažni meštani Lukićeva organizovali proteste protiv predsednika Aleksandra Vučića, ako su mladi izabrali da budu na ulicama sa nama umesto da odu put Nemačke, ko smo mi onda da sedimo u skupštinskim klupama“, uputila je Kockar.

Jovanović se osvrnuo na pakao kroz koji je prošao i istakao da je on manje bitan od toga da mladi danas u Srbiji nemaju perspektivu.

„Danas sam sa vama samo iz razloga jer smo žena i ja imali sreće da se izvučemo kada je lokalni moćnik odlučio da uništi sve ono što sam stvarao čitavog života, ali nisam bitan ja već mladi koji danas u Srbiji nemaju nikakvu perspektivu i to je razlog zašto više hiljada njih napusti ovu državu svake godine“, zaključio je Jovanović.

Delić je rekao da to što je vratio pet hiljada jednokratne pomoći predstavljanje njegov bunt zbog položaja u kojem se on i ostali penzioneri u Srbiji nalaze, a iskazao je i svoje neslaganje sa idejom o promeni imena grada i različitim komunalnim problemima koji muče sve Zrenjanince.

Protestna šetnja se odvijala standardnom rutom, a po završetku šetnje organizatori su zahvalili se okupljenima i pozvali sve na sledeći protest 4. aprila u 18 časova koji je i poslednji pred veliki protest u Beogradu zakazan za 13. april.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.