Protestna šetnja #1od5miliona večeras je bila u Pančevu, održan je jedan od najmasovnijih protesta u tom gradu sa više od tri hiljade ljudi.

Protest je održan u miru i bez incidenata

Pančevo je dobilo status slobodnog grada 1974. godine, a gubilo ga je samo u ratovima i izgubilo ga je u 21. veku u miru, kada ga je okupirala klika tzv. Naprednjaka i njihovih satelita. Kako se postaje Naprednjak, legneš u krevet kao Radikal i probudiš se u ružičastom jutru, pogledaš se u ružičasto ogledalo i kažeš “Au, kako napredno izgledam”.

Na protestu su govorili pisac Marko Vidojković i istoričar Čedomir Antić.

Marko Vidojković podsetio je da deca beže iz Srbije, ljudi beže iz Srbije. Niko normalan ne želi da ostane ovde u Srbiji. Takva je Srbija 2019. na Dan državnosti. Deca koja su danas rođena neće imati sugrađane za 20-30 godina ako ovo ovako ostane. Zato smo mi na ulicama. Mi od ove zemlje možemo da ponovo napravimo demokratsku Srbiju.

Čedomir Antić dodao je da mi nećemo Srbiju u kojoj su uzorni građani oni koje gledamo na televiziji, Srbiju Dragana J. Vučićevića, Srbiju Željka Mitrovića, nećemo Srbiju patriota i izdajnika, hoćemo demokratiju! Hoćemo Srbiju kakvu su sanjali naši preci. Srbiju u kojoj je najveća vlast zakon. Nećemo skuštinu koja kleči ni ministre koji vole novinarke koje kleče. Nećemo predsednika koji se poredi sa Brozom, po najgorim njegovim osobinama. Vučić je malo korisniji od Vučića zapadnog Nila. Hoćemo izbore na kojima ne postoji trunka sumnje. Tražimo sprovođenje ustava i zakona.

Kod Apoteke Pančevo koja je u stečaju, ostavljen je transparent “Željko pozdravite vašu mamu”, koji referira na bivšeg poslanika SNS Željka Sušeca i njegovu majku koja je lažnim ugovorima izvuka od Apoteke Pančevo više od 40 miliona dinara.

Organizatori su okupljene pozvali na narenu šetnju, sledećeg petka u 18 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.