Večeras je protestna šetnja #1od5miliona održana po sedmi put u Zaječaru. Hrabri Zaječarci poručili su da “kada oni budu pali, pašće i kula od karata”, te su istakli da nasuprot ove vlasti građani stoje iza jednog stava, a to je da ovom zlu treba doći kraj.

Okupljenima, na trgu Nikole Pašića, obratili su se glumica Selena Ristić Vitomirović, profesorka Niškog univerziteta  Tamara Milenković i politički analitičar i novinar Đorđe Vukadinović.

Milenković pozdravila je Zaječarce rečima da je došla da pozdravi “potomke velike Timočke bune” i naglasila da je narod Srbije živ i da zna šta želi.

“Ovde smo zato što ne želimo da gledamo predsednika, samozaljubljenog i najboljeg studenta. Stojimo ovde zato što više ne želimo da se stidimo našeg predsednika” poručila je ona.

Vukadinović se osvrnuo na političku situaciju za koju je napomenuo da je nema i da u Srbiji vlada diktatura koja ponekad glumi demokratiju i da u gradu koji je dao jednog Nikolu Pašića i Adama Bogosavljevića, godinama se na vlasti smenjuju Ničić i Mirković.

“Mi nismo isti, nismo istomišljenici, ali isto mislimo da ovom zlu treba doći kraj”, zaključio je Vukadinović u svom izlaganju.

Selena Ristić Vitomirović uputila sugrađanima reči podrške i ponovila da “niko ne sme da priča da nas je malo” i naglasila da preko osamdeset gradova protestuje.

“Onog trenutka kada oni padnu, pašće i kula od karata. Svaki čovek ima osećaj niže vrednosti ako on sam to dozvoli”, zaključila je Ristić Vitomirović.

Protestna šetnja se kretala već poznatom rutom, a sam protest je protekao bez incidenata.

Organizatori su ponovili zahteve –  zatraženo je da svi političari koji su doveli do uništenja grada prestanu da se bave politikom, te da se oduzme titula počasnog građanina Zaječara ministarki Zorani Mihajlović i da se skupština grada bojkotuje i da se omogući slobodno izveštavanje medija na lokalu.

Na kraju protestne šenje građani su pozvani da dođu na iduće okupljanje, sledećeg petka na istom mestu u 18 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.