Protest #1od5miliona u Šapcu održan je večeras, na kome su Šapčani hrabro izjavili da predsednik Aleksandar Vučić gazi institucije i svodi ih na mrtvo slovo na papiru.

Na protestu u Šapcu govorili su novinar Srđan Škoro i  prof. dr Miodrag Miško Jovanović.


Profesor Jovanović je u svom izlaganju poručio da je Vučić taj koji tumači šta narod želi, a da su institucije i zakoni za njega prepreka koju uklanja kada god mu zasmeta.

“Mnogi strahovi utiču na nas, a ovaj strah naroda Srbije produkt je vladavine jednog čoveka. suština demokratije je da možemo da prozovemo lošu vladu!”, istakao je on.

Uroš Rakić predstavio se kao predstavnik velikog dela omladine i poručio predsedniku Aleksandru Vučiću sledeće:

“Dragi svevišnji, uspeo si da prevariš veliku većinu svog naroda, sa armijom botova i medija koje kontrolišeš.Ti i tvoji saradnici ste svojom nakaradnom politikom izveli ljude na ulice. Direktori javnih ustanova primoravaju svoje radnike da dolaze na tvoje mitinge, tvoje karavane budučnosti. Doktorati Siniše Malog, Nebojše Stefanovića i Jorgovanke Tabaković su sramota za sve mlade koji ovde studiraju!”, zaključio je on

Škoro je podsetio okupljene na to da se Vučić i njegov brat kupaju u bogatstvu, dok građane ubeđuju da je “greh jesti i ići na more”.

On je napomenuo da je Vučić na oproštajnoj turneji i pozvao građane da ga “pošalju na đubrište istorije”.

Protestna šetnja krenula je posle obraćanja gostiju okupljenim građanima, a po završetku su organizatori pozvali na naredni protest sledeće nedelje.


Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.