Večeras je u Vršcu održan sedmi protest pod sloganom #1od5miliona.

Građani su tradicionalno se okupili na Trgu pobede, a sa govornice okupljenim građanima obratili su se muzičar Bojan Mitrovanov, podpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić i bivši aktivista “Otpora” Srđan Milivojević.

Mitrovanov je pozvao Vrščane na jedinstvo, ostavljanje ideoloških razlika po strani, nedozvoljavanje režimskoj propagandi da ih deli jer samo ujedinjeni možemo pobediti režim predsednika Aleksandra Vučića i naglasio je da se vlast boji kada vidi ujedinjenu opoziciju u jednoj koloni.

Na simboliku 8. marta osvrnula se Rakić naglasivši da govori ispred slobodnih odbornika koji bojkotuju rad lokalnog parlamenta jer ne žele da učestvuju u teroru nad zakonom i pravdom koju sprovodi Srpska napredna stranka (SNS).

“Naša obaveza je da se i dalje borimo za suštinsku ravnopravnost, da naredne generacije žena budu zaista moćne političke ličnosti, a ne samo dekor i političke marionete poput gradonačelnice Vršca, guvernerke Narodne banke ili premijerke koje slepo izvršavaju želje velikog vođe”, istakla je ona.

Milivojević za sebe kaže da je “Borac za pravdu već trideset godina”, a govoreći o budućnosti protesta naglasio je da će se protesti sigurno radikalizovati i da vidi u narodu spremnost i odlučnost da se istraje do kraja. Na kraju govora okupljenim damama Milivojević je uručio pištaljke umesto karanfila.

Vrščani su i večeras šetali centralnim gradskim ulicama, a po završetku protesta organizatori su pozvali građane na sledeći koji je zakazan za 15. mart u 18 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.