Na trećoj po redu protestnoj šetnji #1od5miliona u Vrbasu, građani poručili da u celoj Srbiji ni jedna čaša nije polomljena na ulici, dok vlast nastavlja sa kreiranjem atmosfere straha.

Tokom same protestne šetnje dogodio se incident, kada je na kolonu sa jednog prozora bačena petarda. Više od hiljadu građana koji su šetali, ova nemila scena nije odvratila od ideje da svojom šetnjom šalju poruku lokalnoj, ali i državnoj vlasti da ih nije strah da se bore za svoja prava.

Na protestu u Vrbasu govorio je Siniša Kovačević koji je rekao: “Kad je Bog stvarao raj vreća mu se pocepala iznad Vojvodine. Vrbas je do pre 10 godina imao 25000 stanovinika sada ima 18000. Ko nam je ukrao ljude? Ko nam je ukrao decu? Svaka druga kuća je napuštena a svaka treća urušena.”

Drugi govornik bio je Marko Stepanović koji je ohrabrio ljude i poslao im poruku podrške “Nemoj te da vas plaše da će da se desi neki incident ili problem, da smo mi loši. U preko 60 mesta u Srbiji se protestuje više od 2 meseca i nigde ni jedna čaša nije polupana, ni jedan papirić iza sebe nismo ostavili, to je Srbija u koju ja verujem.”

Na kraju protestne šetnje građani su na zgradu opštine polepili nalepnice “Novosadska mesna zajednica Vrbas” zato što je 11 funkcionera i direktora javnih preduzeća Vrbasa zapravo žive i rade u Novom Sadu.

Organizatori su potom pozdravili okupljene i pozvali na novo okupljanje za sedam dana.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.