Uprkos kiši i lošim vremenskim uslovima gradjani Vranja su se po peti put okupili na protestu #1od5miliona ispred gradske apoteke na šetalištu.

Ovog puta govornici su bili predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić i narodna poslanica Marija Janjušević. Dok je glavni transparent glasio „Da nam sistem ne stavlja omču oko vrata“.

Antić je podsetio građane da svako ima pravo da bira i da bude biran dok današnja vlast traži od svog naroda da budu idioti. Poručio je da vojska neće dozvoliti da ih neko smatra idiotima , da su stali uz svoj narod i da niko ne može upotrebiti vojsku protiv naroda kao i da su danas pojedinci važniji.

Narodna poslanica Marija Janjušević je objasnila značaj Sporazuma sa narodom kao i da se ljudi sada bore za svoje gole živote jer trenutna vlast oduzima hleb i profesorima, lekarima, glumcima i svima ostalima.

Okupljeni građani su potpisivali sporazum sa narodom i mirno šetali ulicama. Ovog put počeli su kod gradske apoteke preko Beogradske  ulice 29.novembra, Ive Lola Ribara, Partizanske do zgrade načelstva a onda šetališem nazad do polazne tačke. Hrabri građani su se još jednom okupili iako su načelnici i direktori nekih institucijama pretili otkazom, smanjenjem plata ili degradiranjem radnog mesta. Najavljen je i sledeći protest na istom mestu u isto vreme.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.