Nov protest “1 od 5 miliona” u Novom Sadu održava se u petak 29. marta, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova. Na skupu će govoriti balerina Bojana Leko, prof. dr Janko Veselinović i student i muzičar Nikola Sibinčić, a učesnici protesta će posle skupa na Pozorišnom trgu po jedanaesti put krenuti u protestnu šetnju gradskim ulicama.

Protestna kolona će se kretati duž Jevrejske ulice, Bulevara oslobođenja i Ulice Maksima Gorkog, a ispred zgrade “Radio-televizije Vojvodine”, kao i prošlog petka, biće “emitovan” Građanski dnevnik u kojem će učesnici protesta obavestiti javnost o najvažnijim događajima u gradu i društvu, a o kojim javni medijski servisi i ostali mediji pod kontrolom režima nisu izveštavali objektivno i profesionalno, ili nisu izveštavali uopšte.

Učesnici protesta biće obavešteni i o odgovoru “Radio-televizije Vojvodine” na zahteve koji su u ime protesta “1 od 5 miliona” u ponedeljak predati poslovodstvu te javne medijske ustanove. 

Protestnom skupu “1 od 5 miliona” u Novom Sadu i ovog petka će se pridružiti novosadski studenti, koji se okupljaju kod fontane ispred studentskog doma “Slobodan Bajić” u 17 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.