Na četvrtom protestnom skupu koji je večeras u centru Vranja održan u prisustvu oko 2.000 građana, kojima su u protestnoj šetnji prudružilo i dodatnih oko pet stotina onih koji su „pobedili strah“.

Okupljenima su se obratili Radoman Irić, novinar član Izvršnog odbora NUNS, i Narodna poslanica Maja Videnović. Okupljeni su pozdravili pročitani zahtev za ostavkom svih funkcionera gradske uprave Vranja, koji je obrazložen u deset tačaka.

– Svaki građanin Vranja danas je zadužen prosečno 19.000 dinara samo na konto onoga što je lokalna samouprava uknjižila kao gubitak od 1,6 milijardi dinara, od čega je 630 miliona dug prethodne SPS vlasti, koja je sada u aktuelnoj koaliciji na vlasti – rekao je Irić, obraćajući se okupljenim građanima. On je naveo i konstantno loše finasijsko stanje u Regionalnom ZC u Vranju u koji je u konstantnoj blokadi, zbog čega su optuženi govornici na prethodnim protestnim okupljanjima građana hirurzi Vukašin Antić i Nenad Nedeljković.

– Večerašnja šetnja u Vranju je šetnja za slobodu i pravdu. Za evropsku Srbiju u kojoj više neće moći da se čujemo samo jedan glas, jednog čoveka i njegovih pristalica. Počeli smo borbu za modernu Srbiju od koje ne odustajemo u više od pedeset gradova Srbije – rekla je Videnovićeva.

Nakon obraćanja dvoje govornika, okupljeni su prošetali centralnim gradskim ulicama Vranja, uz pratnju dobošara noseći zastave Srbije i uzvikujući „Vučiću lopove“, „Izdaja, izdaja“ i „Ostavke, ostavke“. Ispred zgrade Gradskog Odbora SPS u Vranju okupljeni su skandirali: „Izađite napolje“, zahtevajući još jednom da socijalisti Vranja, ispoštuju zahteve članova ove stranke da napuste vladajuću koaliciju sa SNS na gradskom nivou.

Večerašnji protestni skup u Vranju koji je obeležio rekordan broj prisutnih građana ignorisali su za razliku od prethodnih televizijske ekipe: dopisništva RTS, regionalne Radio televizije Vranje, te lokalnih televizija Vranjska plus, TV Ritam, Info puls i Vranjska plus, kao i RTV Folus.

Izvor: www.danas.rs

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.