Protest #1od5miliona okupio je večeras i nekoliko stotina Leskovčana, peti petak zaredom, a ponovo je, između ostalih, upućen i zahtev da se Aleksandru Vučiću oduzme titula počasnog građanina Leskovca.

Od zahteva, već upućenih na prethodnim protestima, Leskovčani ne odustaju, a šta to tačno traže – podsetila je Mirjana Perišić, predsednica leskovačkog odbora Levice Srbije.

“Tražimo da Aleksandar Vučić podnese ostavku i da mu bude oduzeta titula počasnog građanina našeg Leskovca, želimo ostavku svih lokalnih funkcionera, smenu direktora Leskovačke bolnice Nebojše Dimitrijevića, smenu direktora Leskovačkog doma zdravlja Slaviše Božića i hitnu smenu direktora osnovne škole “Josif Kostić” Ilije Đorđevića i utvrđivanje materijalne i krivične odgovornosti u postupku vezanom za rekonstrukciju škole. Ne želimo da se više u našem gradu zapošljavaju nestručni i stranački kadrovi, tražimo izradu strategije za ostanak kao i povratak mladih i stručnih ljudi, otete penzije treba da budu vraćene na nivo pre smanjenja, a tražimo i da se ukine porez na poljoprivredno zemljište”, rekla je Perišić, obraćajući se učesnicima protesta.

Pre nego što je počela šetnja, prisutnima se obratio i Dragan Matić, predsednik Industrijskog sindikata Srbije, a potom su okupljeni građani pozvani da potpišu “Sporazum sa narodom”.

Kada je protestna kolona pristigla do Narodnog muzeja, izvršena je dekontaminacija prostora, a podeljene su i zaštitne maske jer je, kako je objašnjeno, dan ranije na istom mestu Aleksandar Vučić držao miting na kojem se obraćao ucenjenim Leskovčanima i dovezenim Vranjancima, Vlasotinčanima, Bojničanima i Lebančanima.

Šetnja je nastavljena do Osnovne škole “Josif Kostić”, na čiju ogradu je postavljena tabla sa planom rekonstrukcije i datumom završetka radova. Ovaj čin obeležen je i svečanim presecanjem vrpce pošto su radovi trebali da budu završeni još pre godinu dana.

Naredna šetnja zakazana je za 8. mart u 18 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.